قیمت ناودانی پروفیل فولادی است که به شکل حرف U انگلیسی با مقطع باز میباشد که بسیار شبیه نبشی است با این تفاوت که این محصول از یک مقطع صاف با دو بال عمود بر آن تولید میشود. عمده کاربرد آن در ساختمان سازی وصنعت میباشد. به سه روش پرسی، فابریک، نورد سرد و گرم تولید میشود و از نظر نوع ساختاری دو نوع ساده و مشبک و از نظر وزن و ابعاد به دو مدل سبک و سنگین تقسیم میشود. عمدتا در سایزهای 8، 10، 12، 14 و 16 میباشند. موضوع بحث این مقاله همین دو مدل ( سبک و سنگین ) است و بهتر این است که همراه ما باشید.
برای بررسی تفاوت نوع سبک و سنگین ابتدا هر کدام را باید بشناسیم.
ناودانی سبک چیست
قیمت ناودانی در دنیا ابعاد و اندازه و وزن این محصول براساس جدول استانداردی به نام اشتال تولید میشود، که اگر طبق استانداردهای این جدول ساخته نشود یعنی سایز و وزن با جدول مورد نظر مطابقت نداشته باشد نوع سبک محسوب میشود و البته معمولا پایینتر از سطح ذکر شده در جدول تولید میشود. این محصول در بیشتر کارخانههای ایران و روسیه ساخته میشود. درایران کارخانههایی مثل: فولاد ناب تبریز، کارخانه شکفته مشهد، منظومه مشهد، ماهان، ابهر، فولاد مبارکه اصفهان، آریان فولاد، فولاد تهران و… سازننده این محصول هستند. این نوع از محصول چه برای مصارف صنعتی و چه برای مصارف ساختمانی، از ورق گرم گالوانیزه به روش سرد و گرم تولید میشود و در سایزهای مختلف( 5، 6، 8، 10، 12، 14، 18، 20، 22) موجود است .
از ویژگیهای خاص این محصول این است که: ابعاد و وزن پایینتری نسبت به ابعاد و وزن درج شده در جدول اشتال دارد و معیار استاندارد تولید آن با معیار استاندارد نوع سنگین متفاوت است به همین دلیل قیمت آن از نوع سنگین پایینتر و ارزان تر است.
ناودانی سنگین چیست
قیمت ناودانی طبق آنچه گفته شد تولید این محصول اگر مطابق با جدول اشتال نباشد نوع سبک است و حالا این سوال پیش میآید، پس چه موقع برا اساس استاندارد جدول تولید میشود؟ در پاسخ باید گفت زمانی که نوع سنگین تولید شود دقیقا براساس معیارهای ذکر شده درجدول عمل خواهد شد. یعنی ناودانی سنگین از لحاظ وزنی و ابعاد کاملا مطابق با وزن و ابعاد جدول اشتال است. البته نوعی دیگر از دسته سنگین این محصول از اروپا وارد ایران شده است که به نام UNP معروف است البته در مقایسه با نوع سنگین این محصول، کمی سنگین تر است و کاربرد آن در پروژه های بزرگ صنعتی میباشد و دارای ضخامت زیادی است و برطبق استاندارد DINI 1026 اروپا ساخته میشود. سایز آن معمولا بین 40 الی 400 است و به مقدار زیاد از ترکیه وارد ایران میشود. اکثر کارخانههای سازنده نوع سبک در ایران نوع سنگین را نیز تولید میکنند و به غیر از نوع اروپایی به وارد کردن انواع دیگر این محصول نیازی نیست.
کاربردهای مهم این نوع سنگین درکجا است
. در بادبندها به صورت جفت یا تکی کاربرد دارد.
. در ستون ها به صورت جفت یا به شکل قوطی استفاده میشود.
. درخر پا به صورت جفت استفاده میشود.
. در تیرها هم به صورت جفت یا تکی کاربرد دارد.
جدول استاندارد اشتال چیست
گفتیم آنچه که کاملا مطابق با جدول اشتال تولید شود نوع سنگین است. این جدول بر اساس استانداردهای کشور آلمان تنظیم شده است و در آن ابعاد، وزن، مساحت سطح، شعاع انحنا و… به طور دقیق ذکر شده است و استفاده از این جدول زمانی با اهمیت است که در بین چند سایز و ابعاد متفاوت مقایسه صورت گیرد تا محصول درست و مطابق با سازه تهیه شود. به طور کلی ناودانیها براساس استاندارد به سه دسته: اروپایی، فرانسوی و مقدار مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی تقسیم میشوند.
تفاوت نوع سبک و سنگین در چیست
با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، متوجه شدیم عمده تفاوت این دو محصول پر کاربرد در وزن و ابعاد آن است. ولی درنهایت و به طور کلی باید گفت که اساسی ترین تفاوتهای ناودانی سبک و سنگین در:
- استانداردهای تعیین شده درفرآیند تولید
- تفاوت در ابعاد
- تفاوت در وزن
- کارخانجات سازننده
- کاربرد محصول با توجه به سازه
- الگوی جدول اشتال
- قیمت محصول
در مورد تفاوت قیمت باید گفت که، قیمت کاملا برا اساس معیار وزن، سایز، کارخانه تولید شده و… تعیین میگردد.
عوامل موثر در تعیین قیمت ناودانی چیست
قیمت ناودانی این محصول که یکی از مهمترین کالاهای حیاتی و مهم در ساختوساز و صنعت محسوب میشود قیمت آن کاملا بسته به قیمت پایه فولاد است و قطعا قیمت فولاد و تجهیزات فولادی تحت تاثیر: فرآیند تولید، شرایط اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی و…. میباشد
از مهمترین عوامل مهم و تاثیرگذار در تعیین قیمت این محصول میتوان موارد زیر را ذکر کرد:
- تامین مواد اولیه و هزینه آن
- هزینه حمل و نقل محصول از کارخانه تا انبارها و درنهایت رسیدن به دست مشتری
- عرضه و تقاضا، دقیقا مانند همه کالاهای دیگر وقتی عرضه و تولید محصول کم باشد و تقاضای آن زیاد باشد قیمت بالا میرود و کاملا برعکس وقتی تولید محصول و عرضه آن به بازار زیاد باشد ولی تقاضا برای مصرف کردن کم باشد قیمت پایین میآید.
- دورههای فصلی، منظور از دورههای فصلی این است که مثلا در زمستان ساختو سازها کم میشود و درنتیجه تقاضا پایین میآید و قیمت این محصول نیز کاهش مییابد و همچنین باید متذکر شد که دوره های فصلی در هزینه های حمل و نقل نیز موثر است با شروع سرما و یخبندان برخی جادهها، قیمت های حمل و نقل نیز افزایش مییابد.
- نوسانات ارزی، امروزه سیاستهای داخلی و خارجی در کشور به گونه ایی است که دچار نوسانات شدید ارزی هستیم که تاثیر مهمی در تعیین قیمتها بخصوص محصول مورد نظر ما دارد.خرید ناودانی